Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 

21 Ekm 2009, 00:07

UserForm'a Label, Textbox ve CommandButton Ekleme - Resimli Anlatım
Site Admin
Kullanıcı avatarı

UserForm'a Label, Textbox ve CommandButton Ekleme

Bundan önceki dersimizde UserForm eklemeyi görmüştük . Şimdide excel çalışmamıza eklediğimiz formu işe yarar hale getirmek için birkaç adet label, bir o kadar Textbox ve bir adet de CommandButton ekleyelim. Konunun kolay anlaşılması için eklenecek nesneleri sınırlı tutuyoruz. Siz bunları ihtiyaç duyduğunuz sayıda arttırabilirsiniz.

UserForm'a Label Ekleme

Daha önce öğrendiğimiz gibi çalışmamıza önce bir userform ekleyelim

Şimdi Toolbox (Araç Kutusu)'dan A simgesi ile gösterilen Label simgesinin üzerine sol tık (klick) yapıp, daha önce oluşturduğumuz formun üzerine yine sol tık yaparak yapıştırın.

Mausla, oluşturduğunuz label nesnesinin üzerine gelerek taşıma işareti çıktığında formun istediğiniz bölgesine bunu taşıyabilirsiniz. Yine mausla boyutlandırma noktalarından tutup çekerek genişletebilir ya da daraltabilirsiniz. Forumda oluşturduğumuz label nesnesi seçili iken (Yukarıdaki Resimde görüldüğü gibi) Özellikler penceresinden seçtiğimiz Label Nesnesinin özelliklerini değiştirebiliriz. Şimdi burada yeri gelmişken Özellikler Penceresi (Properties)'nden bahsedelim.

(Name) : Seçili nesnenin ismini değiştirir. Label nesnesi oluşturdukça Label1,Label2...şeklinde otomatik isim verir. Name özelligini AdSoyad şeklinde değiştirerek nesnenin adını değiştirebiliriz.
Backcolor : Seçili nesnenin zemin rengini değiştirir.
Forecolor : Seçili nesnenin yazı rengini değiştirir
Caption : Seçili nesnenin başlığını yani form üzerinde görünmesini istediğimiz ifadeyi yazmamıza imkan verir. Mesela oluşturduğumuz bu label nesnesini biz Adı Soyadı : şeklinde değiştirerek label nesnesinin
karşısına ekleyeceğimiz bir Textbox'a bilgi girişi yapacağız.
Font : Seçili nesnenin yazı fontunu değiştirmenize imkan veriri.
Height : Seçilen nesnenin yüksekliğini değiştirme imkanı sağlar.
Left : Seçilen nesnenin formun sol tarafından uzaklığını belirler.
Top : Seçilen nesnenin formun üst kısmından olan uzaklığını (Konumunu) belirlemeye imkan verir.
Width : Seçili nesnenin genişliğini ayarlama imkanı verir.
TabIndex : seçili nesnenin index numarası verilmesine imkan sağlar.
TextAlign : Label nesnesini Sola-Ortaya-Sağa yanaşık şekillendirmesine imkan sağlar.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

01 Şub 2010, 00:15

Re: UserForm'a Label, Textbox ve CommandButton Ekleme - Resimli Anlatım
Seviye 2

İyide sayın ExcelTurk başladığınız konuyu bir sonuna kadar götürseniz keşke. Konu başlığındaki bir çok konu esik kalmış. Sadece userform eklemişsiniz ve userformada label eklemiş bırakmışsınız. öylece kalmış. Devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

01 Şub 2010, 11:58

Re: UserForm'a Label, Textbox ve CommandButton Ekleme - Resimli
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Aslında ben komuyu açıp, anlatımı biraz geciktiriyorum. Bakıyorum konuya ilgi ve alaka nasıl diye. Şayet açtığım konuya ilgi çok olursa bende daha bir istek ve içtenlikle hazırlıyorum sayfayı. ama ilgi olmazsa o konuda bir şeyler yazmanın anlamı olmadığını düşünüyorum. Bakalım sizden başka bu konu ile ilgilenenler var mı?

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

10 Mar 2010, 23:02

Re: UserForm'a Label, Textbox ve CommandButton Ekleme - Resimli Anlatım
Seviye 1

Bende
Eqzelci
kardeşime katılıyor ve merakla çalışmanızın sonunu bekliyorum
Şimdiden tesekkürler......!

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

13 Mar 2010, 13:27

Re: UserForm'a Label, Textbox ve CommandButton Ekleme - Resimli
Site Admin
Kullanıcı avatarı

nihayet ilgilenenler kendini gösterdi :D
sayın mahmutozcan
Alıntı:
Bende
Eqzelci
kardeşime katılıyor ve merakla çalışmanızın sonunu bekliyorum
Şimdiden tesekkürler......!
demiş. ama keşke biraz bizi yönlendirse daha iyi olur. Çünki biliyorsunuz excel konusu çok geniş. Soru sorarak bizleri yönlendirirseniz hem katılım sağlarsınız, hem de bizi acaba ne yazsam sıkıntısından kurtarırsınız.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz