Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ] 

09 Haz 2010, 20:32

Re: Kapalı Excel dosyasından düşeyara
Seviye 2

çok güzel olmuş,ellerinize sağlık. yanlız benim merak ettiğim birşey var.verdiğiniz örnekte adı soyadı ve tc.kimlik numarası var.
örnek olarak, ben şu şekilde kullanmak istiyorum.kütük olarak personelin sicil numarasını kullanıp, sicili yazdığımda

adı, soyadı, tc kimlik no,emekli sicil no, banka şubesi, banka hesap no, telefon numarası,derece-kademe, ek gösterge, en son bitirdiği okul vb.gibi.

normalde düşeyara ile bulabilirim.ama işin içine makro girince bir türlü yapamadım bu olayı.

aslında bu olayı en çok harcırah vb işlemlerde kullanmak için düşünüyorum.işimiz gereği, çok sayıda personelde göreve gidiyoruz. bu nedenle yolluk yapılacak personelin sicil numarasını yazdığımda, çoklu görev yolluğuna otomatik olarak seçilen personellerin bilgilerini atmasını istiyorum. umarım anlatabilmişimdir. teşekkürler .

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

10 Haz 2010, 11:58

Site Admin
Kullanıcı avatarı

aynı kodkara ilaveler yaparak istediğiniz gibi uyarlayabilirsiniz. Mesela bir sonraki sütuna veri sayfasına eklediğiniz bir başka bilgiyi yazdırmak için

Kod: Tümünü seç
Cells(Target.Row, "E") = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path _
    & "\[Data.xls]Sayfa1'!R" & X & "C5")
Cells(Target.Row, "F") = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path _
    & "\[Data.xls]Sayfa1'!R" & X & "C6")

şeklinde kodlara ilave yapabilirsiniz.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

24 Mar 2011, 11:45

Seviye 1

Hocam çok güzel bir çalışma olmuş. Uygun görürseniz küçük bir ricam olacak; yapmış olduğunuz çalışmayı indirdim ve denedim fakat küçük bir detay kafama takıldı. Örnek.xls çalışmasını açtığımızda B2 hücresine kodu yazdığımızda ad soyad ve T.C. Kimlik Numarası otomatik geldiği anda imlecinde E2 hücresine gitmesini istiyorum ve E2 hücresine her hangi bir bilgiyi girdiğimizde (Avans, Maaş, Telefon numarası vb...) İmleç otomatik olarak B3 hücresine gitmeli, bunu yapmak mümkünmü? Şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz