Arkadaşlar merhaba.
Fazla Mesainin Muhasebat Genel Müdürlüğünün KBS sisteminden kolay bir şekilde nasıl yapılabileceğini anlatacağın diye söz vermiştim. Ama maalesef işlerimin yoğunluğu nedeniyle bir türlü fırsat bulup yazamadım. İsteseniz şimdi başlayalım.
KBS'YE GİRİŞ
http://www.kbs.gov.tr/gen/login.htm adresinden aşağıdaki giriş sayfası ekranına ulaşarak T.C. Kimkik numaramızı ve Şifremizi yazakak sisteme giriş yapalım. Tabiki buraya sadece bu işler için yetkili kılınan daire mutemetleri giriş yapabilir.
Giriş yaptıktan sonra
- Genel Kullanıcı / Fazla Çalışma / Bilgi Girişine tıklayıp Fazla Çalışma programına girelim.
Aşağıdaki gibi fazla çalışma saatlerinnin girişlerinin yapıldığı ekrana ulaşırsınız.
Doğal olarak bilgilerin üçüncü kişilere gösterilmesinin sakıncalı olacağı düşüncesiyle proğramda kayıtlı olan kişilerin üzerini çizerek gizledik. Bu sayfa açıldığı zaman kayıtlı personel
- Sıra Numarası,
- T.C. Kimlik No,
- Adı,
- Soyadı,
- Normal Fazla Çalışma ve
- Fazla mesai günlerinin yer aldığı alanlardan oluşan puantaj sayfasına ulaştınız. Gerçetende bu sayfada veri girmek veya değiştirmek çok zor.
Bu zorluğu aşmak için yapmamız gereken şey. Aşağıya ekleyeceğim
Puantaj Mesai.xls isimli excel dosyasında verileri girdikten sonra bu sayfadaki
-
Dosya Yükle butonuna tıklayın
-
Ekleye tıklayın
Açılan pencereden
-
Puantaj Mesai isimli dosyayı seçin
-
Aç'a tıklayın
Yükleme tamamlanınca yukardaki resimde görüldüğü gibi
Puantaj Mesai.xls dosyası başarıyla alındı şeklinde bir mesaj alacaksınız ve excel dosyamızda vermiş olduğumuz fazla mesai saatlerinin otomatik olarak KBS sistemine aktarıldığını göreceksiniz. Aşağıdaki resmi dosya yüklendikten sonra aldım.
Burda şu uyarıyı yapmak ihtiyacını duyuyorum. Mutlaka Ama mutlaka
Puantaj Mesai.xls dosyasındaki personel sıralaması ile
KBS sistemindeki sıralama bire bir aynı olmalıdır. Yoksa Alinin külahını Veliye, Velinin külahınıda Seyfaliye giydirirsiniz.
Puantaj Mesai.xls İndir