Türkçe Excel Destek ve Bilgi Paylaşım Platformu     

Oturum Aç |  Kayıt Ol

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 80 ileti ] 

16 Mar 2010, 17:52

Re: Excel'de Terfi Programı
Site Admin
Kullanıcı avatarı

sayın admin70 onayınız 23.02.2010 tarihi itibariyle yapılmış. Buna yapılacak fark sadece 15 mart 2010 maaşında yapılmış olan 9/1 ile 8/1 arasındaki gösterge farkı tutarıdır. Eğer kurumuna vermen gereken bir belge varsa ilgili muhasebe biriminden bordronun bir örneğini alıp onu verebilirsin. başka bir belge düzenlemene gerek yok.

Örneğin; M.E.Bakanlığında 01.07.2000 tarihinde 9/1 den öğretmen olarak göreve başlamış birisi, bugün dilekçe veriyor ve memuriyete başlamadan önce 980 gün sigortalı hizmetim var diyor kurumuna dilekçe veriyor. kurumu bunun için bir onay düzenliyor ve düzenlenen onay belgesinde sigortalı hizmetini göreve başladığı tarihten itibaren yeniden değerlendiriyor. yani atıyorum 1 yıl 10 ay olarak değerlendiriyor. Onay belgesinde

9/1=====> 01/07/2000....İlk göreve başlama
9/2=====> 01/07/2000....Geçmiş hizmetinin değerlendirilmesi 10 ay kıdemli
9/3=====> 01/05/2001....Artan Kıdemi değerlendirildi
8/1=====> 01/05/2002....Normal terfi
8/2=====> 01/05/2003............. şeklinde devam ediyor.

Bu durumda eksik kesilen keseneklerin hesaplanması için fark bordrosu düzenlenir ve daha önceki cevaplarda anlatıldığı gibi memurun yarırması gereken kesenekler %16 ve %100 artış memur katkısı muhasebe birimine ilgili tarfından yatırılır.

Sizin onayınıza dikkatlice bakarsanız 23.02.2010 olarak değerlendirilmiş. ya bunu kurumunuz bilmediği için bu şekilde düzenledi. Eger kurumunuzun yaptığı onay doğru ise sadece artış gönderilecek oda bu ay bordronuzun içinde mevcut.

inşallah anlatabilmişimdir.

Üye ol yüklediğin dosyalar indirildikçe para kazan.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

25 Mar 2010, 16:07

Seviye 1

Merhaba sayın yöneticim işime çok yarayacak bir terfi programı yapmışsiniz elinize sağlık ancak programın sadece veriden terfi giriş formu kısmı çalışıyor orayada terfi eden personeli yazmama rağmen bordroya aktarmıyor ve hesaplamıyor. Ana menüdeki butonlar çalışmıyor. Saymanlık kodu vb girişler yapılamıyor bana yardımcı olursanız çok memnun olurum yada programın çalışan kısmı var ise mail atabilirseniz çok memnun olurum. şimdiden çok teşekkür eder iyi çalışmalar temenni ederim. olumlu veya olumsuz dönerseniz memnun olurum saygılarımla...

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

25 Mar 2010, 16:46

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sayın rain; Programda hiç bir anormallik yok. Sadece bir konuda haklısınız. ana Menu isimli sayfada eklediğim butonlardan kodları kaldırdım. Sayfa sekmelerinden sayfa geçişleri yapılıyor.
1. Saymanlık Kodu ve Saymanlık Adını Ana Menu'den ilgili alanlara yazacaksınız.
2. Terfi eden kişinin bilgilerini istenilen formatta yani;
3. Kurum Bilgilerini Kurumlar sayfa sekmesi seçilerek oraya yazacaksınız.
  • Sıra No : Sayı
  • Adı Soyadı : Metin
  • Terfi Başlangıç Tarihini : Tarih formatında (01.01.2010 ya da 01/01/2010 Şeklinde)
  • Terfi Bitiş Tarihini : Tarih formatında (15.03.2010 ya da 15/03/2010 Şeklinde)
  • Derece, Kademe, Ekgösterge,Yanödeme, Eş Çocuk,Tazminat Farkı,Vergi Oranı: Sayı
  • Hesap No : Metin, Sayı (farketmez)
olarak girmelisiniz. Ama bundan önce yapmanız gereken bazı şeyler var. Oda excelde yapmanız gereken ayarlar.
  • Excel Makro Ayarları : Araçlar/Makro/Güvenlik komutundan orta olarak ayarlamalısınız.
  • Programı üzerine tıklayıp açarken Makroları Etkinleştir seçeneğini seçmelisiniz.
aksi halde makrolar çalışmaz ve hesaplama yapamazsınız. Ayrıca Giriş sayfasından Giriş Formu Aç butonuna tıklayarak veri girişlerini formdan da yapabilirsiniz.

gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

25 Mar 2010, 17:36

Seviye 1

Öncelikle sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim ancak;

1. Saymanlık Kodu ve Saymanlık Adını Ana Menu'den ilgili alanlara yazacaksınız. demişsiniz ancak giriş yapmaya çalıştığımda, değiştirmeye çalıştırdığınız hücre grafik korumalı diyor ve değiştirmiyor.

2. Excel Makro Ayarları : Araçlar/Makro/Güvenlik komutundan orta olarak ayarlamalısınız. (ORTA AYARDA)

3. Programı üzerine tıklayıp açarken Makroları Etkinleştir seçeneğini seçmelisiniz. (EVET MAKROLARI ETKİNLEŞTİRİYORUM)

4. Giriş Formu Aç butonuna tıklayarak veri girişlerini formdan personel bilgilerini dolduruyorum ancak bordroya aktarmıyor adamın ne adı nede başka bir bilgisi çıkıyor.

Sayın yönetici programınız gerçekten güzel bir program ayrıca bu konulara uzak biri değilim ancak sanırım nette paylaştığınız programda bir sorun var sizdem ricam çalışan bir programı mümkünse bana mail atmanız ? Saygılarımla....

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

25 Mar 2010, 17:54

Site Admin
Kullanıcı avatarı

sayın rain şimdi Terfi 2010.xls dosyasını buradan indirdim ve kontrol ettim. Hiç bir sorun yok. İsterseniz siz çalıştıramadığınız dosyayı gönderin bir bakayım. aynı dosyamı ya da neden çalışmıyor. Sayfaya rar veya zip dosyası olarak ekleyin

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

26 Mar 2010, 12:17

Seviye 1

Merhabalar bendeki programı gönderiyorum hatta veri girişinden bir kişi girdim 9/3 den 8/1 terfi eden görüldüğü üzere çalışmada ilgilenmeniz ricasıyla...

Not :(Eklediğiniz dosya silinmiştir- ExcelTürk)

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

26 Mar 2010, 12:52

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Programda hiç bir sorun yok. sorun sizin programı nasıl kullanacağınızı anlamamanızda. Herhalde yapmak istediğiniz; Maaş ve Emekli müktesebi 9/1 olan personeli hem maaş hemde emekli yönünden 8/1 yapmak istiyorsunuz.

Eski Maaş Derecesi : 9
Eski MaaşKademesi : 1
Ekgösterge : 0
Eski Emekli Derecesi : 9
Eski Emekli Kademesi : 1
Ekgösterge : 0
-----------------------------------
Eski Maaş Derecesi : 8
Eski MaaşKademesi : 1
Ekgösterge : 850
Eski Emekli Derecesi : 8
Eski Emekli Kademesi : 1
Ekgösterge : 850

Girmelisiniz.
Gerçi böyle bir veri girişi de anlamlı değil ama. Daha doğrusu kaçın kaçındaki memuru kaçın kaçına getirmek istediğini ve eski yeni ekgöstergesinin ne olduğunu anlamış değilim girdiğiniz veriden. 620 (9/1 inin göstergesi)gösterge rakamını neden ekgösterge alanına girdiniz onu hiç anlamadım. Programın kullanılışı ile ilgili bilgileri iyice okumanızı tavsiye ediyorum. veri girişinde anormallik olursa bir değer üretmez ve bordroda bir şey göremezsiniz. Verdiğimiz linkten programın indirilmesini teminen ve veri tabanın gereksiz artmasını önlemek için eklediğiniz dosyayı siliyorum.

Terfi girişlerini aşağıdaki gibi giriniz.

Aksi halde yaptığınız terfi hatalı olur.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

21 Nis 2010, 19:47

Seviye 1

Çok teşekkür ederim!

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

13 May 2010, 10:12

Seviye 1

öncelikle böyle bir program için çok teşekkür ederim

birkaç sorum olacaktı.

1: katsayılar sayfasını yılları bozmadan diğer yılları nasıl ekleyebiliriz ben yılları değiştirmeme rağmen sonuç alamadım hesaplamadı.

2: sıra no kısmında 7 rakamını yazdığımızda derece kademeleri karıştırıyor.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

13 May 2010, 10:30

Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sayın meh-met terfi programına yeni yıl ekleyemezsiniz. eklersiniz şu şekilde. bordro sayfasına da hesaplama alanlarının ve formüllerinin eklenmesi gerekir. ve bunun doğru yapılması gerekir. Diğer hususa gelince bir bakmam lazım. inceleyim söylediğiniz husus doğru ise düzeltir yeniden eklerim.

Başa Dön Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 80 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz